Logo Vlaamse Overheid en Ruimtelijke Ordening

RE-MINE Park Limburg

Centraal Limburg als toeristische trekpleister

Voor Park Limburg mikken de geplande acties op de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie en de versterking van de regio als toeristische trekpleister op basis van de landschappelijke troeven. Centraal staan de verdere uitbouw van het Nationaal Park Hoge Kempen en De Wijers als dragers van een divers verblijflandschap en recreatieve attractiepolen.

Doelstellingen

RE-MINE Park Limburg wil de connectiviteit tussen het stedelijke netwerk en de open ruimte versterken, om zo de kansen voor recreatie, energievoorziening en wonen beter benutten. De landschappelijke structuren van het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK) en De Wijers kunnen daarbij de ruggengraat vormen van een verblijflandschap en een grensoverschrijdend toeristisch netwerk.

Partners

Samen met Toerisme Vlaanderen wordt gewerkt aan concrete dossiers, zoals BE-mine, Terhills, circuit Zolder, Bokrijk-Hengelhoef en Kattevennen. Deze samenwerking zal verder worden uitgebouwd met andere betrokken partijen, waaronder het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en Onroerend Erfgoed.